Maak een afspraak

06-19.84.84.96

Geen inloop spreek uur

maak een afspraak

Magnesium is naast zuurstof en water de derde levensbehoefte van het lichaam. Magnesium stuurt maar liefst 328 processen in het lichaam aan.

Door een tekort aan magnesium ontstaan er allerlei lichamelijke klachten van krampen tot vaat aandoeningen. Zonder dat men er eigenlijke aan denkt dat een magnesium te kort de boosdoener is.

Magnesium is het sleutelelement onder de mineralen.

Na een wereldwijd onafhankelijke onderzoek naar de werking van magnesium (afgerond in 2016) in ons lichaam is gebleken dat een aanvulling van magnesium een gunstige werking kan hebben bij:

  • Spier krampen
  • Stress,
  • Migraine,
  • Slapeloosheid,
  • ADHD,
  • Rusteloosheid,
  • Aderverkalking
  • Diabetes / Reumatische klachten
  • Vaat aandoeningen (aderverkalking / hoog Cholesterol)

Stukje geschiedenis : Voor de 2de wereld oorlog zat in veel groentes nog voldoende magnesium, maar na de oorlog was er honger en was bijna alle oogst verloren gegaan hierdoor gingen de boeren super food kweken zodat men sneller vers te eten kreeg, Dit ging helaas ten koste van veel vitamine en minerale die van origine in de groentes voorkwamen.

Ook tegenwoordig moet de groente perfect in de winkel liggen en het liefst gesneden in een zakje met gas tegen bederven. Dit heeft allemaal invloed op de voedingswaarde, vitamine en mineralen. Kijk maar om je heen waar zie je velden met groente. Alles wordt gekweekt in kassen op een soort watje nog maar heel weinig groente krijgt te maken met zon, wind, regen en kou.

Ook onze levensstijl is erg verandert we ervaren veel meer stress, drinken koffie, gebruiken veel suiker, koolzuurhoudende dranken en sporten veel al deze gewoontes zijn erg lekker maar slecht voor dat kleine beetje nodige magnesium die we binnen krijgen via magnesium houdende voeding (peulvruchten, groene groente, noten ect, ) al die Fosfaten in dat lekkere eten en drinken binden zich aan de magnesium waardoor het mineraal niet meer kan worden opgenomen in het lichaam. Ook gebruik van medicijnen remt de werking.

Waarom beter via de huid dan, innemen via een tablet?

Magnesiumchloride is een lichaam eigen stof dus er ontstaat geen weerstand door het lichaam en huid, binnen enkele minuten is de magnesiumchloride tot op cel niveau opgenomen 90% pure magnesium wordt dan via de bloedbaan door het lichaam getransporteerd en eventueel de teveel aan magnesium opgeslagen in de botten en tanden, wanneer het lichaam een tekort heeft of behoefte aan meer magnesium bv tijdens zwangerschap wordt de voorraad aan gesproken door het lichaam zelf.

Via een tablet kan ook maar hier zit een nadeel aan: De tablet moet 1ste worden afgebroken in de maag de maagsappen breken ook magnesium af. Het gevolg hiervan is dat maar ongv 20% werkelijke magnesium overblijft, (reken voorbeeld u neemt 100 mg in en uiteindelijk maar 20 mg aan het lichaam afgegeven) men heeft gemiddeld 400 mg per dag nodig. En de hulpstof van een capsule of tablet kan maag en darm klachten geven bv Diarree

Conclusie: via de huid opname 90% geen bijwerkingen ,via tablet max 20% opname per tabletten en kan op bijwerkingen.

Waarom adviseert de huisarts geen huid trans-dermonale magnesium, Gewoon omdat ze vaak niet weten dat het bestaat en waarom. Ook bestaat het vermoeden dat de farmaceutica (apotheken) het niet hebben en mogen verkopen. Het is een puur product en niet (Synthetisch) na te maken is. Maar doordat er vanuit het onderzoek veel meer aandacht wordt besteed in literatuur en symposiums is het wel in opkomst.

Trans dermonale magnesium is verkrijgbaar in:

Spray naturel, Spray sport, Vlokken, Aloe Vera gel (nieuw), scrub, Lees meer