Maak een afspraak

06-19.84.84.96

Geen inloop spreek uur

maak een afspraak

Iedereen is het antwoord.
Magnesium is naast zuurstof en water de derde levensbehoefte van het lichaam. Het stuurt 328 precessen aan.

De behoefte aan magnesium is persoonlijk en afhankelijk van vele factoren. Denk hierbij aan het lichaamsgewicht, levensstijl, leeftijd en eventuele klachten.

Gemiddeld heeft een mens ongeveer 400 milligram magnesium per dag nodig.

Idealiter wordt dit gehaald uit voeding: bananen, granen, noten, abrikozen en groene groenten zoals spinazie zijn voorbeelden van voeding met veel magnesium. Helaas eten we niet altijd voldoende van deze voedingsmiddelen en ontstaat er een tekort aan magnesium in ons lichaam. Om voldoende magnesium uit voeding te halen moeten we tegenwoordig bv: 1 kg bananen of 500 gram per dag eten!

Enkele voorbeelden wat magnesium doet voor ons.

 • Het Ontspant spieren en bloedvaten.
 • Versoepelt gewrichten.
 • Verbetert nachtrust.
 • Geeft energie en uithoudingsvermogen.
 • Ondersteunt andere mineralen en vitamines.
 • Verzacht de huid.
 • Brengt rust in het zenuwstelsel.
 • Stuurt gehele stofwisseling aan.
 • Stimuleert vetverbranding.
 • Verschoont bloedvaten en voorkomt verkalking.
 • Versterkt botten en tanden.
 • Voorkomt bloedstolsels.

Magnesium heeft een positieve werking bij:

Spierkrampen, Reumatische pijnen, verstoorde nachtrust, Diabetes, Depressies & Stemmingswisselingen, Kinderen en ADHD.

Spierkrampen

Magnesium is verantwoordelijk voor het afdrijven van melkzuren uit onze spieren na inspanning en is hierdoor effectief tegen spierkrampen. 
Naast 31% van de meest zuivere magnesiumchloride bevat de sportolie ook 3% DMSO (dimethylsulfoxide) die ervoor zorgt dat de magnesium sneller en dieper wordt opgenomen en spierkrampen effectief tegengaat. 

Doseringen lees verder

Na intensief sporten. Voor een sneller herstel van de spieren en ontzuring.

Gebruik tips
Bij “Diabetes” (nachtelijke) krampen de benen voor het slapen insmeren. Indien nodig dit nogmaals herhalen in de nacht. Of een voetbad met vlokken. 30 minuten voor het slapen maximaal 37graden. (gebruik een badthermometer).


Reumatische pijnen

Reumatische aandoeningen zoals artrose, artritis en osteoporose kunnen gevolgen zijn van een langdurig magnesiumtekort. 60% van het magnesium in een lichaam is opgeslagen in de botten en tanden. Op het moment dat het lichaam niet voldoende magnesium uit voedsel kan halen of niet kan opnemen via de darmen, zal het worden onttrokken uit onze botten, tanden en cellen om het verdelen naar de twee belangrijkste delen van het lichaam: het hart en de hersenen. Daarom is het bij reumatische klachten extra belangrijk om voldoende magnesium binnen te krijgen.

Doseringen: lees verderGebruik en tips

Sportspray Magnesium kan op pijnlijke gewrichten worden ingewreven. De 3% DMSO (Dimethylsulfoxide) die is toegevoegd geeft een ontstekingsremmende en pijnstillende werking. 

Vlokken maak een kompres van 3 deksels vlokken in 2 liter warm of afgekoeld water. laat de doek minimaal 30 minuten op de pijnlijke plek inwerken.

Voldoende magnesium in het lichaam voorkomt artrose, artritis en osteoporose, of voorkomt dat het erger wordt. 

Aanvullen magnesium in het lichaam gebruik 2x daags 10 sprays verdeelt over het lichaam.

Slapen

Bij alle leeftijdsgroepen kunnen slaapstoornissen voorkomen.

Enkele nachten niet goed slapen geeft stress en verminderde concentratie.

Magnesium helpt het lichaam ontspannen en ontstressen en heeft een positieve werking op de nachtrust.

Gebruik tips

Neem voor het slapen een bad met Vlokken.

Doseringen: lees verder.

Een voetbad 30 minuten voor het slapen. Of spray olie op de voeten.

Gel als massage van de voeten of lichaam.

Diabetes & Cholesterol

Diabetes is een stofwisselingsziekte die een direct verband heeft met magnesiumtekort. Magnesium stuurt de gehele stofwisseling aan. Door voldoende magnesium toevoer kunnen niet alleen de gevolgen van diabetes worden verzacht en de bloedsuikerspiegel verbeterd, ook wordt het risico om diabetes type 2 te ontwikkelen aanzienlijk gereduceerd in combinatie met een aangepast dieet en beweging.

´╗┐Gebruik tips gebruik 2x daags 10 sprays op de plekken met de meeste zweetklieren. Of een (voet)bad met vlokken.

Cholesterol is verdeeld in goede (HDL) en slechte (LDL) cholesterol. Bij een hoog gehalte slechte cholesterol kunnen er hart- en vaatziekten ontstaan. De goede cholesterol probeert in het lichaam de slechte cholesterol onschadelijk te maken. Veel mensen denken dat een hoog cholesterol komt door voeding. Dit is echter slechts 10%. De overige 90% wordt door het lichaam zelf geproduceerd.

Magnesium verlaagd de slechte cholesterolspiegel.  

Gebruik tips gebruik 2x daags 10 sprays op de plekken met de meeste zweetklieren. Of een (voet)bad met vlokken.

Doseringen: lees verder


Depressie & Stemmingswisselingen

Stemmingswisselingen en depressieve gevoelens zijn erg vervelend. Mensen voelen zich lusteloos, leeg en hebben concentratieproblemen. Antidepressiva wordt voornamelijk gebruikt om van deze klachten af te komen. Echter brengen deze medicijnen bijwerkingen met zich mee. Wetenschappers hebben onderzocht dat magnesiumgebrek medeverantwoordelijk is voor stemmingswisselingen en depressie.

Magnesium spoort het gelukshormoon serotonine aan waardoor de klachten op een makkelijke manier kunnen worden bestreden.

Gebruik tips

Gebruik tips gebruik 2x daags 10 sprays op de plekken met de meeste zweetklieren. Of een (voet)bad met vlokken.

Doseringen: lees verder

Kinderen

Voor kinderen is magnesium erg belangrijk. Ze zijn volop in de groei en magnesium helpt bij de ontwikkeling van de botten, tanden en spieren. Magnesiumgebrek kan klachten geven als infectiegevoeligheid, koorts, concentratie en slaapstoornissen, buikpijn en hoofdpijn. Ook tandbederf kan wijzen op een gebrek aan magnesium bij kinderen.

Heeft uw kind ADHD/ PDD-NOS of ernstige concentratie problemen probeer dan zeker magnesium. Er zijn kinderen die geen medicijnen (Ritalin) meer nodig hebben als ze voldoende magnesium opname hebben.

Magnesium is enorm belangrijk voor de groei van kinderen.

Gebruik tip
Gebruik tips gebruik 2x daags 10 sprays op de plekken met de meeste zweetklieren, of smeer spray of gel tijdens naar bed gaan onder de voeten en masseer het eventueel licht in. Of een (voet)bad met vlokken.

Doseringen: lees verder.

ADHD

ADHD Kinderen die druk zijn of zich slecht kunnen concentreren krijgen snel de stempel ADHD.

Kinderen met ADHD hebben een hoofd die helemaal vol zitten met allerlei verschillende informatie en prikkels. Deze prikkels worden door de hersenen verkeerd verwerkt en maakt de kinderen beweeglijk, rusteloos, roekeloos en druk. Negatieve aandacht geeft stress waardoor deze kinderen depressief worden.

In allerlei studies is gebleken dat een te kort van vitanime D6, Omega3 en magnesium tekort een grote rol kunnen spelen in de balans aanmaak Dopamine en Endrofine in de hersenen.

Binnen enkele weken zal u gedragsverandering en minder gestrest kind hebben.

Overleg met uw huisarts of u mag gaan afbouwen van medicijn Retalin of begin in de vakantie wanneer uw kind geen medicijnen gebruikt.

Begin met de kuur van baden of voetbaden met spray.

Doseringen lees verder

Magnesium is verkrijgbaar als kant en klare Spray/ Gel/ vlokken/ Scrub.

De kant en klare spray Sport heb ik op voorraad,

De Gel en vlokken kan ik bestellen (vlokken bestelling vanaf 2,5 kg.)