Maak een afspraak

06-19.84.84.96

Geen inloop spreek uur

maak een afspraak

Voeten is opgebouwd uit 28 botten en 33 gewrichten en om alles goed te kunnen laten functioneren is er een complex netwerk van zenuwen/ spiertjes en banden.

We onderscheiden 4 normale voetentypen . Iedere voettype heeft een eigen aanpak van zorg en onderhoud nodig.

De Holvoet (excavatus): Is een voet waar de voetholte bogen de grond niet raken. Deze voet kan het afwikkelingsproces bij loopbewegingen verstoord zijn. Het gevolg hiervan is een abnormale belasting van het hielbeen en voorvoet. Dit kan veel problemen geven bv klauwtenen, eelt onder voorvoet, hielpijnen.

Bij normale eeltvorming kan u druk ontlastende zolen laten aanmeten.

Indien u ernstige eelt vorming of heftige pijn hebt kan u het beste een afspraak maken bij een podotherapeut voor corrigerende zolen,

Het eelt en de eeltpitten kan u laten behandelen bij de pedicure.

Platvoet (planus): Is een voettype waar de gehele voet de grond raakt. Deze voet geeft problemen met lopen de afwikkeling is niet evenwichtig en de voetboog banden zijn zwak waardoor de enkels gemakkelijk omslaan.

Om precies te kunnen vaststellen of u echt een platvoeten heeft moet er altijd verder onderzoek gedaan worden. Dit kan de podotherapeut/ Podoloog.

Veel voorkomende problemen zijn: Eelt/ Eeltpitten onder voorvoet/ Likdoorns tussen de tenen/ Ingroeiende nagels, Hallux Valgus (knok). De pedicure kan op een veilige verantwoorde manier uw voeten onderhouden.

Valgus (knikvoet naar binnen): Het heilbeen is naar binnen gekanteld. De afwikkeling is verstoord omdat u over de binnenzijde van de lengte boog loopt en staat. De hoofdjes van 2de en 3de middenvoet beenderen worden extra belast.

Veel voorkomende klachten zijn: Pijnlijke knieƫn, pijnlijke voorvoeten, vermoeide voeten.

Vermoeide voeten en pijnlijke voorvoeten kunnen ontlast worden door druk ontlastende zolen, die ik voor u kan aanmeten.

Indien er lichamelijke pijnen zijn of overmatige eeltvorming is kan u bij de podotherapeut corrigerende zolen laten aanmeten.

Varus (knikvoet naar buiten): Hielbeen is naar buiten gekanteld. De afwikkeling is verstoord omdat u over de buitenrand van de voet loopt. Het 5 middenvoetsbeentje wordt belast.

Veel voorkomende klachten: beklemming van zenuw tussen middenvoetsbeen 4 en 5 , Eelt onder kopje 5de middenvoetsbeen, Likdoorn (eksteroog) buitenzijde op de kleine teen.

Indien er lichte voetklachten zijn kan u druk ontlastende zolen gaan dragen.

Indien u lichamelijke pijnen zijn of overmatig eelt is kan u bij de podotherapeut corrigerende zolen laten aanmeten.

Ervaart u belemmering tijdens het lopen door:

  • Eelt /Eeltpitten/ Likdoorns/ Wratjes onder de voet,
  • Branderige voorvoeten,
  • Vermoeide voeten,
  • Sport overbelaste voeten,
  • Doorgezakte voorvoeten,
  • Hamertenen,
  • Hielspoor,
  • Hallux Valgus,
  • Enz.

Dan is het voetbed van uw schoenen niet geschikt voor u zij bieden geen of onvoldoende ondersteuning. Onze dunne druk ontlastende zolen worden persoonlijk aangemeten en geeft de voet op de juiste plekken steun.

Door allerlei lichamelijke aandoeningen kunnen de voeten geheel uit balans raken. De zogenaamde PES voeten. Om u zo mobiel mogelijke te houden komt u in aanmerking voor Podotherapeutische/ Podologische of Orthopedische steunzolen of schoenen. De technieken en materialen zijn tegenwoordig zo mooi dat de aangepaste zolen vrij dun zijn en de schoenen zeer modieus kunnen zijn . Vraag naar de mogelijkheden bij uw behandelaar.