Contact en afspraak (niet Ambulant)

06-19848496( ma-vrijdag 10-18 uur.)

Vakantie van 14 okt tot 21 okt 2021

Volgens afspraak. Uitsluitend in de salon.

Hielpijn komt veel voor men denk dan dat het bijna altijd gaat om hielspoor, maar er zijn nog 2 varianten van heftige hielpijnen.

Van hielbeen (calcaneus) tot de tenen loopt een hele sterke peesblad (Fascia plantaris) deze ondersteund de gehele voet tijdens lopen en wanneer u op de tenen gaat staan. Soms kan de fascia gaan irriteren en/of ontsteken (Fasciitis plantaris) bij langdurige overbelasting kan de fascia in kwaliteit verminderen dan spreken we over Fasciosis plantaris.

De Fasciosis Plantaris (verminderde kwaliteit peesblad) Fasciitis Plantaris (ontstoken peesblad)

Beide peesblad aandoeningen zijn te behandelen lees verder hoe!

Wat is hielspoor? Hielspoor is een doornvormige verkalking aan het hielbeen die de op de aanhechting van het peesblad duwt en een irritatie veroorzaakt.

Hoe ontstaat dit? aan de onderzijde van het hielbeen zit een heel klein doornvormig uitsteekseltje deze kan verdikken of groeien het gevolg is dat dit druk kan gaan uit oefenen op het onderliggende (weefsel)peesblad. Hierdoor raakt hij geïrriteerd of ontstoken.

Enkele voorbeelden wat de oorzaak kan zijn dat u hielpijn krijgt:

  • Verandering hielbeen stand of gehele voetstand.
  • Hardlopen op verkeerde schoenen
  • Vaak springen van een hoogte
  • Voorover kanteling hielbeen
  • Dragen hoge hakken
  • Ouder worden
  • Reuma

Wat kan je tegen de pijn doen? vraag aan de Huisarts of er een echo of Röntgenfoto gemaakt kan worden zo kan men gelijk de juiste behandeling starten. En uitsluiten of het gaat om Fasciosis Plantaris (verminderde kwaliteit peesblad) Fasciitis Plantaris (ontstoken peesblad).

Fasciitis Plantaris

Er zijn verschillende therapieën: Medical Taping, Steunzolen bij ernstige verkeerde voet stand, Druk-ontlastende zolen deze verbeteren de druk verdeling onder het hielbeen, Shockwave therapie of gespecialiseerde voeten fysiotherapeut (Gouda praktijk M.M de Wit).

In mijn praktijk kan u terecht voor Medical Taping en druk-ontlastende zolen.

lees meer over druk-ontlastende zolen en medical taping