Contact en afspraak (niet Ambulant)

06-19848496( ma-vrijdag 10-18 uur.)

Geen huisbezoeken

Volgens afspraak. Uitsluitend in de salon.

Ontstaan doordat bij de vernieuwing van de huid een cel (stukje) niet los komt. Het loskomen wordt tegen gewerkt omdat er lokale druk van buiten af is. Lokale druk wordt veroorzaakt door niet goed passende schoenen/ sokken(kousen)of standsafwijking voet of tenen.

Veel voorkomende plekken voor likdoorns zijn:

  • op de tenen,
  • tussen de tenen,
  • op hamertenen,
  • op de kleine teen,
  • onder de voorvoet,
  • onder de nagel of in de nagelwal,
te krappe schoen

Eelt komt vaak voor onder de voeten en aan de hielen.

Let op de juiste pasvorm en richting bij het kopen van schoenen. Bij een kwaliteits- schoenenwinkel kan u uw voeten laten opmeten. In Gouda kan u terecht bij WittePoel in de Wijdtstraat.

De schoenenfabriek houden weinig rekening met voeten die afwijken van de standaard (rechte richting leest), We kennen 4 soorten voeten: Platvoet, Holvoet, Varus en Valgus voet dit zijn hele gewone voettypes zonder problemen alleen hebben ze een ander pasvorm en hak hoogte nodig.

Wanneer een voet een afwijking heeft bv. de voorvoet wijst naar binnen of buiten, passen ze niet in een rechte (leest) schoen. Omdat er weinig betaalbare schoenen voor de ze groep mensen zijn. Krijgen deze voeten erg veel te verduren en kunnen verdere vergroeiingen als gevolg hebben. Hamertenen hebben in de teenbox vaak te weinig ruimte het gevolg is een drukplek (bursitis) er bovenop.

Wanneer u goed passende schoen heeft gevonden, heeft deze een algemeen voetbed, maar bijna iedere voet heeft ondersteuning nodig om goed te kunnen bewegen (afwikkelen) en functioneren. Wanneer de afwikkeling niet optimaal gebeurt kunnen er ook heel veel vervelende drukplekjes ontstaan.

De Zolen van InsolePlus worden d.m.v. afdruk van uw voeten op maat gemaakt. Ze ondersteunen de voeten waar het nodig. In de zolen kunnen uitsparingen worden gemaakt om bv likdoorns en eelt pitjes drukvrij te leggen. Bij hielpijnen (hielspoor) wordt er een extra zachte hielsteun gemaakt. Voor iedereen met of zonder klachten zijn de zolen van InsolePlus een genot voor uw voeten.

Sportschoenen veroorzaken verschuivingen in het onderhuidse bindweefsel/vetpolster daarom ervaart u branderige/ vermoeide voeten, wanneer dit te veel gebeurt kunnen er eelt en likdoorns ontstaan onder de bal van de voeten.

Indien U hele erge voetafwijkingen of lichamelijke klachten bv. lage rug, knie en/of chronische hoofdpijn hebt, is het verstandig dat u gaat informeren bij de Podotherapeut. In Gouda kan U terecht bij Voet op Maat (GHZ) of Penders voetzorg (Ronseweg/Bleulandweg) en Wender voetzorg.