Contact en afspraak (niet Ambulant)

06-19848496

Geen huisbezoeken

Volgens afspraak. Uitsluitend in de salon.

Sinds januari 2023 heeft de zorgverzekeraar medische instrumentale voetzorg opgenomen in de basis verzekering. Dit is bedoelt voor mensen met een verhoogde kans op amputatie van tenen, voet of been.

Heeft u :

  • – Diabetes, Reuma,
  • – (poly)Neuropathie,
  • – VCA,
  • – Hart / vaat ziekten,
  • – Oncologie (actief of korter dan 5 jr ondergaan.

Dan is het verstandig om een afspraak te maken bij uw huisarts of behandelende arts voor een medische voet onderzoek.

Om in aanmerking te komen voor vergoedingen vanuit de zorgverzekering is niet vanzelf sprekend u moet wel voldoen aan een aantal punten.

De huisarts of uw specialist zal een voetonderzoek gaan uitvoeren met monofilement 10gr ze meten dan uw oppervlakte gevoel, zal bloedvaten palperen of gebruik maken van een doppler en er wordt gekeken of u risicovolle drukplekken heeft aan de voeten.

Is hier een afwijkende uitkomst dan zal u doorgestuurd worden naar de risico podotherapeut zij doen een grootdeel van onderzoek weer opnieuw en doen een podologische voetonderzoek en schatten in hoeveel en welke zorg de voeten nodig hebben ter voorkoming van ulcera en amputatie. In de meeste gevallen zal de podotherapeut de hulp inroepen van een medische pedicure voor de instrumentale voetbehandeling.

De medische pedicure zal u het vaakst zien zij behandeld allen de medische noodzakelijke zoals eelt door standsafwijking , ingroeiende nagels, verdikte nagels, likdoorns door standsafwijking, kloven. Deze zorg wordt door de pedicure gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar.

Het knippen van gezonde nagel, verzorgen wrijvingseelt, verwijderen van likdoorns door dragen van te kleine of niet passende schoeisel en of sokken vallen niet in de vergoedingen van medische instrumentale zorg dit stukje betaald u zelf aan de pedicure (eigenbijdrage) en kan u niet declareren bij uw zorgverzekering.

Wij streven ernaar dat u vroeg of laat geen amputatie moet ondergaan.

Daarom verwachten wij van u dat alle adviezen en bezoeken aan specialist worden opgevolgd.

Herkend u iets aan de voeten als op de poster dan is het verstandig om een afspraak te maken bij uw huisarts.