Contact en afspraak (niet Ambulant)

06-19848496( ma-vrijdag 10-18 uur.)

Vakantie van 14 okt tot 21 okt 2021

Volgens afspraak. Uitsluitend in de salon.

het klinkt erg raar maar pedicure is een niet essentieel contact beroep volgens rijksoverheid ze hebben ons ingedeeld in het hokje cosmetische/ beauty. In het buitenland ga je ook naar de pedicure maar de behandeling bestaat dan uit handmatig vijlen van eelt, nagelsknippen en heel vaak krijgt u dan een voetbadje, masker en massage.

In Nederland heet dat cosmetische of esthetische voetzorg

Pedicure in Nederland kan en mag ook met een scalpelmesje en machine overmatig eelt, likdoorns, licht ingroeiende nagels verhelpen. En bij complexe voetzorg kan de pedicure u doorsturen naar een medische pedicure of andere voetzorg verlener.

De medische pedicure is geen dokter maar heeft extra opleiding gedaan en kan en mag complexere voetzorg verlenen. Hij/ zij goed inschatten welk zorgtraject u kan volgen om een voetprobleem op te lossen.

  • Bij een ingroeiende nagel dan kan gekozen worden voor een nagelbeugel therapie
  • Bij een terug kerende likdoorn tussen en op de tenen drukontlasting bv orthesiologie
  • Drukontlasting bij een slecht genezende wond (dit kan alleen als u een schriftelijk verwijzing van behandelende arts hebt)
  • Nagel reparatie en regulatie meestal bij sterk verdikte en vergroeide nagel

Dit waren enkele voorbeelden. Informeer bij de medische pedicure of hij/zij ook de materialen in huis heeft

Ook mag de medische pedicure instrumentale behandeling uitvoeren welke vallen in de zorgverzekering of vallen in de WLZ. Dan hebben we het over bv, Diabetische & Reumatische voetzorg WLZ is meestal binnen een verzorgingshuis.

Wat medische noodzakelijk voetzorg is staat beschreven in de zorgmodule preventie diabetische voetulcera 2019.

Rijksoverheid 12 november

Voor niet essentiële contact beroepen is een beperking in openingstijden ingesteld we mogen niet werken na 18:00 uur. Dit zorgt ervoor dat er extra drukte ontstaat overdag.

Mede door deze maatregel heb ik een Nieuwe patient stop moeten invoeren.