Contact en afspraak

06-19848496

Volgens afspraak.

Voeten is opgebouwd uit 28 botten en 33 gewrichten en om alles goed te kunnen laten functioneren is er een complex netwerk van zenuwen/ spiertjes en banden.

Als de hele constructie van de voet niet in balans is kan u ongemerkt allerlei vervelende lichamelijke klachten krijgen denk aan hoofdpijn, stijve nek , zere schouders, rugpijn , knieklachten en druk- en wrijvingsplekken die op hun beurt weer likdoorns, eelt en ingroeiende nagels veroorzaken.

Een pedicure+ en medische pedicure hebben een extra pakket scholing gehad om u goed te kunnen voorlichten qua schoen keuze en inlegzooltjes en hulpstukken aanmeten.

Soms komt het voor dat wij u adviseren om de voeten te laten controleren bij bv. de podoloog, podotherapeut podoposturaaltherapeut of doorsturen naar een voetenfysiotherapeut.

We onderscheiden 4 normale voetentypen . Iedere voettype heeft een eigen aanpak van zorg en onderhoud nodig.

De Holvoet (excavatus): Is een voet waar de voetholte bogen de grond niet raken. Deze voet kan het afwikkelingsproces bij loopbewegingen verstoord zijn.

Het gevolg hiervan is een abnormale belasting van het hielbeen en voorvoet.

Symptomen : overmatige eeltvorming voorvoet, hielpijn, hamertenen. De overmatige eeltvorming kan de pedicure voor u verwijderen maar zal terug keren een aangepast inlegzooltje is nodig.

Platvoet (planus): Is een voettype waar de gehele voet de grond raakt. Deze voet geeft problemen met lopen de afwikkeling is niet evenwichtig en de voetboog banden zijn zwak waardoor de enkels gemakkelijk omslaan.

Om precies te kunnen vaststellen of u echt een platvoeten heeft moet er altijd verder onderzoek gedaan worden. Dit kan de podotherapeut of Podoloog.

Veel voorkomende problemen zijn: eelt/ eeltpitten onder voorvoet, likdoorns tussen de tenen, ingroeiende nagels, Hallux Valgus (knok). De pedicure kan op een veilige verantwoorde manier uw voeten onderhouden.

Valgus (knikvoet naar binnen): Het heilbeen is naar binnen gekanteld. De afwikkeling is verstoord omdat u over de binnenzijde van de lengte boog loopt en staat. De hoofdjes van 2de en 3de middenvoet beenderen worden extra belast.

Veel voorkomende klachten zijn: lage rugpijn, overbelaste knieƫn, pijnlijke voorvoeten, vermoeide voeten, beknelling zenuw tussen de middenvoetsbeenderen (mortonse neuralgie) voorvoet.

Een opmaat gemaakt druk-ontlastend inlegzooltje kan een optie zijn.

Ervaart u chronische lichamelijke klachten dan adviseer ik u om een afspraak bij een podotherapeut, podoloog of podoposturaaltherapeut te maken.

Deze voet heeft ook nog een ernstige variant de Pes valgus: dan staat u bijna op uw enkel. in dit geval altijd naar podoloog soms is dan een aangepaste schoen nodig.

Varus (knikvoet naar buiten): Hielbeen is naar buiten gekanteld. De afwikkeling is verstoord omdat u over de buitenrand van de voet loopt. Het 5 middenvoetsbeentje wordt belast.

Veel voorkomende klachten: beklemming van zenuw tussen middenvoetsbeen 4 en 5 (mortonse neuralgie) , Eelt onder kopje 5de middenvoetsbeen, likdoorn (eksteroog) buitenzijde op de kleine teen.

Een opmaat gemaakt druk-ontlastend inlegzooltje kan een optie zijn.

Deze voet heeft ook nog een ernstige variant de Pes varus: dan staat u bijna op uw enkel. in dit geval altijd naar podoloog soms is dan een aangepaste schoen nodig.